ServiciiServicii specializate, adaptate la fiecare tip de afectiune, cu planuri personalizate de tratament in domenii ca:Neurologie, ortopedie, geriatrie, reumatologie sau pediatrie recuperare sportivi, precum si intretinere corporala
Kinetoterapie
Kinetoterapia se defineste ca terapie prin miscare ,efectuata prin programe de recuperare medicala care urmaresc refacerea unor functii diminuate sau cresterea nivelului functional in diverse afectiuni.
Kinetoterapia este cea mai complexa specialitate care abordeaza miscarea in scop terapeutic.
Kinetoterapia este o forma terapeutica individualizata care, plecind de la programe de exercitii fizice statice si dinamice, se poate folosi in programele terapeutice profilactice (de prevenire), curative si de recuperare. Sfera de cuprindere a specialitatilor medicale care beneficiaza de aportul kinetoterapiei este extrem de larga si vizeaza atat prevenirea imbolnavirilor, cat mai ales restabilirea starii de sanatate.
Kinetoterapia urmareste sa redea pacientului posibilitatile sale fizice, ce au fost limitate de boala sau accidente si sa aduca compensari deficitului motor instalat. Prin exercitiile fizice practicate, pacientul reuseste sa creeze adaptari motrice de inlocuire si isi recapata autonomia
OBIECTIVE IN TRATAMENTUL PRIN KINETOTERAPIE
refacerea fortei musculare si cresterea rezistentei musculare;
cresterea si adaptarea capacitatii de efort;
ameliorarea functiei de coordonare, control si echilibru a corpului;
formarea capacitatii de relaxare;
corectarea posturii si aliniamentului corpului;
cresterea mobilitatii articulare;
reeducarea respiratorie;
reeducarea sensibilitatii.
SCOPUL KINETOTERAPIEI este de a restaura functiile normale ale nervilor, cele motrice, endocrine, de a normaliza digestia si sistemul endocrin, imunitatea organismului sau chiar functiile unor organe.Tradusa etimologic ca terapia prin miscare, kinetoterapia este specifica si absolut necesara in prevenirea, recuperarea si tratarea mai multor afectiuni:
afectiunile aparatului locomotor (ortopedice si posttraumatice);
afectiunile neurologice (accidentele vasculare cerebrale, traumatismele coloanei vertebrale, boli degenerative si inflamatorii ale sistemului nervos, sindroame neurologice);
afectiunile aparatului cardio-vascular;
afectiunile aparatului respirator;
afectiunile neuropsihice;
afectiunile metabolice (obezitatea);
maladiile congenitale (distrofia neuro-musculara, luxatia congenitala de sold, tetraplegia) etc.
INDICATIIControlarea durerii
Stimularea musculaturii
Afectiuni ale sistemului nervos: nevralgii si nevrite, pareze si paralizii, sindroame astenonevrotice de suprasolicitare; distonii neurocirculatorii
Afectiuni ale aparatului cardiovascular: turbulari de circulatie periferica, flebite in faza subacuta si conica;
Stari post-traumatice: contuzii, entorse, luxatii, intinderi musculare, redori articulare
CONTRAINDICATII
Procese inflamatorii acute
Sarcina
Pace-Maker cardiac
Procese neoplazice
Tuberculoza
Kinesio-Taping
Este o tehnica de bandajare adeziva special conceputa pentru a facalita procesul de vindecare a organismului. Aceasta este o metoda revolutionara recent introdusa in Romania dar brevetata cu 25 de ani in urma de catre Dr Kenzo Kase din Japonia , initial fiind foarte utilizata in competitiile sportive pentru tratamentul leziunilor atletilor si treptat a fost folosita pentru diferite alte afectiuni din domeniile: ortopedie, podologie, kinetoterapie, recuperare medicala.
Banda kinesiologica (Cure Tape®) este o banda elastica din bumbac (cu adeziv acrilic 100%), de o calitate superioara. Elasticitatea benzii este similara cu cea a pielii umane (130%-140%). Avand o captuseala sub forma de valuri, din adeziv acrilic, hipoalergic, banda reduce riscul aparitiei iritatiilor si permite pielii sa respire.
Proprietatile adezivului de la suprafata benzii sunt activate de caldura corpului. Banda este impermeabila si rezistenta la apa. Calitatile speciale ale benzii ii permit sa fie purtata mai multe zile, actionand ca un tratament de 24 h/zi si accelerand procesul de recuperare.
Banda kinesiologica Cure Tape este disponibila in mai multe culori (bej, rosu, albastru, negru, portocaliu, alb, galben), fiind utilizata si in cromoterapie.
Elasticitatea benzii este asemanatoare cu elasticitatea pielii , cea ce permite crearea unui efect de „lifting” sau de „ridicare„ in stratul epidermei. Gratie acestui efect se creaza un spatiu in zona subcutanata, unde sunt localizati diferiti receptori, vase sangvine si limfatice.Efectul de “lifting” al benzii pe piele imbunatateste circulatia sangvina subcutanata si drenajul limfatic. Astfel, se stimuleaza deschiderea vaselor limfatice, iar presiunea asupra receptorilor durerii se reduce. Efectul creat intre banda si piele, permite miscarea fiziologica, activandu-se procesul de autovindecare a organismului.Treptat cu dezvoltarea acestei metode s-a dovedit faptul ca banda poate fi aplicata in diferite zone ale coprului cu diferite tehnici de aplicare care sunt la alegerea specialistului si care depinde de efectul pe care il urmareste acesta.Banda poate fii purtata timp de cateva zile , intre 3 si 4 zile. Fiind rezistenta la apa poate fii purtata in timpul dusului. Este mult mai eficienta decat tehnica clasica pentru anumite afectiunii precum: fisuri de coaste, traume pelviene, rupturi musculare, dureri menstruale, edem in zone dificile.Tratamentul actioneaza 24/7 si nu limiteaza miscarea .Efectele benzii kinesiologice sunt urmatoarele:
Amelioraza durerea
Imbunatateste functia musculara
Sustine functia articulara
Creste stabilitatea
Stimuleaza proprioceptia
Influenteaza pozitia articulatiilor
Influenteaza directia miscarii
Grabeste vindecarea hematoamelor si a altor traume musculare
Neutralizeaza congestia circulatiei sanguine si drenajului limfatic
Este o procedura naturala si fara efecte secundare.
Afectiuni ce pot fi tratate cu ajutorul metodei Medical Taping (Bandajarea Neuromusculara)
Afectiuni ortopedice si posttraumatice
luxatii
entorse
fracturi
tulburari de statica vertebrala (scolioze, cifoze)
picior plat
alte afectiuni ortopedice si posttraumatice
Afectiuni reumatismale degenerative articulare:
spondilartrozele
coxartrozele
gonartrozele
artrozele mainilor
picioarelor
alte afectiuni reumatismale degenerative articulare
Afectiuni reumatismale degenerative abarticulare:
periartritele scapulohumerale
coxo-femurale
epicondilitele
calcaneitele
alte afectiuni reumatismale degenerative abarticulare
Afectiuni neurologice periferice:
nevralgii si nevrite
dureri din diferite cauze: hernii de disc cervicale, toracale, lombare
alte afectiuni neurologice periferice
Afectiuni neurologice central sechelare dupa traumatisme cerebrale sau accidente vasculare cerebrale (hemoragice sau trombotice):
hemiparezele
paraparezele
hemiplegii
alte afectiuni neurologice central sechelare dupa traumatisme cerebrale sau accidente vasculare cerebrale (hemoragice sau trombotice)
Afectiuni ginecologie:
dureri menstruale
mastopatie fibrochistica
dureri dupa nastere
alte afectiuni ginecologie
CONTRAINDICATII
Tromboze
Traumatisme severe
Sarcină
Anomalii ale pielii
Carcinom în zona afectată
Edem generalizat sever
Raspuns imun , senzație de neplăcere, iritații.
Masaj Terapeutic
Masajul terapeutic face parte din procedurile de recuperare medicala si reprezinta o metoda de tratament pentru diferite afectiuni. Efectele benefice ale acestuia se resimt asupra pielii, muschilor, nervilor, sangelui si limfei, si indirect, asupra glandelor endocrine, organelor interne si articulatilor.
Masajul terapeutic este o procedura non-invaziva, avand rolul de a imbunatati capacitatea functionala si motorie a organismului, favorizand recuperarea si imbunatatirea calitatii vietii
Masajul terapeutic poate fi general sau segmentar (masaj cervical, lombar, al coapsei, al piciorului, al feselor, al soldurilor), cu efecte benefice pe termen scurt (reducerea inflamatiei sau a durerii) sau pe termen lung, ca terapie adjuvanta, ce se efectueaza de regula asociat cu programe kinetoterapeutice sau fizioterapie.
Masaj Anticelulitic
Masajul anticelulitic este unul din cele mai eficiente tratamente anticelulita, stimuleaza circulatia sanguina si limfatica, eliminant toxinele si apa in exces retinuta in tesuturi.
Pielea devine mai ferma si mai elastica, muschii sunt tonifiati, obtinandu-se astfel remodelarea corporala
Masaj de Relaxare
Folosind tehnici blande si relaxante, masajul de relaxare are ca scop restabilirea armoniei minte-corp si echilibrarea sanatatii emotioale si fizice, ajutand la eliminarea stresului, la relaxarea generala a organismului
Gimnastica de Intretinere
Pentru mentinerea in conditii optime a corpului uman, nu trebuie neglijate aspectele legate de sanatate si sport. Este un avertisment cu atat mai important cu cat lumea moderna aduce extrem de multe pericole si provocari: de la sedentarism si alimentatia necorespunzatoare pana la poluare si afectarea drastica a echilibrului proceselor vietii.
Exercitiile fizice vin ca un suport pentru viata de zi cu zi si sunt necesare pentru a pastra capacitatea organismului de a lupta cu diversele boli si afectiuni, ceea ce, intr-un sens mai larg, se incadreaza in categoria profilaxiei. De asemenea, o buna conditie fizica se pare ca influenteaza in mod direct si functiile cognitive – “Mens sana in corpore sano”(“O minte sanatoasa intr-un corp sanatos”).
Bunele practici in ce priveste alimentatia sanatoasa si ingrujirea corporala contribuie la mentinerea echilibrului functiilor corpului uman.
Crioultrasunet
Este o terapia fizica care foloseste o metoda inovatoare in traumatologia si reumatologia ortopedica si sportiva.Efectul analgezic- ajuta la incetinirea ritmului de conducere a nervului si eliminarea acestuia atunci cand tempertura pielii ajunge la 10-15 grade CAfectiuni tratate prin CrioultrasunetCrioultrasunetul se aplica pentru o gama larga de afectiuni. Tratarea artrozelor articulatiilor la genunchi sau paravertebralTratarea ranilor si inflamatiilor ligamentare Inflamatii acute (artrite, sinovitem tendinite, bursite)Hematoame musculareCalcifieri periarticulareAfectiuni ale soldului sau umerilor
Terapie TECAR
Ce este terapia TECAR?Terapia TECAR este o forma revolutionara de fizioterapie folosita preponderent de kinetoterapeuti, osteopati si medicina sportiva datorita efectelor rapide si de durata. Poate fi folosita atat in cadrul sedintelor de masaj dar si in timpul miscarilor active si nu presupune imobilizarea pacientului pe perioada de aplicare, precum alte forme de fizioterapie.Terapia TECAR (Transfer Electric Capacitiv si/sau Rezistiv) este o forma de tratament cu curenti de inalta frecventa care permite terapia durerii precum si o recuperare mai rapida dupa traumatisme, probleme musculare sau dureri osteo-articulare subacute ori cronice.Terapia TECAR poate induce caldura in interiorul zonei tratate in doua moduri :
capacitiv – potrivit pentru tratarea tesuturilor moi bogate in apa
rezistiv – pentru traterea oaselor, articulatiilor, cartilajelor, ligamentelor, nervilor, etc ,adica a tesuturilor mai dure.
Cum functioneaza terapia TECAR?Terapia TECAR este o forma de termoterapie. Termoterapia inseamna utilizarea caldurii in scop terapeutic. Aceasta caldura poate fi exogena (provenita dintr-o sursa externa) intalnita in alte forme de terapie precum ultrasunete, laser, infrarosu, sau endogena (caldura provine din interiorul corpului) ca in cazul TECAR. Astfel, particularitatea terapiei TECAR consta in stimularea producerii locale de caldura (ca o forma de energie) de catre corpul subiectului aflat in tratament, in felul acesta subiectul participand activ pentru o vindecare mai rapida.Care sunt indicatiile terapiei TECAR?In domeniul medical, terapia TECAR este utilizata pe scara larga in recuperarea:
Condromalacie de paleta, gonartroza, proteza totala de genunchi, reconstructie ligamente incrucisate (cu sau fara suruburi)
Fasciita plantari, tendinita ahiliana
Particularitatile terapiei TECAR
Poate fi folosita in zonele unde exista implanturi metalice cum ar fi proteze de sold, de genunchi, de umar
Poate fi folosit in zona cervicala (unde alte forme de fizioterapie sunt interzise) chiar la tratarea problemelor la articulatiile temporomandibulare sau atlanto-occipitale
Terapia TECAR este acum recunoscuta la nivel international. Mii de pacienti sunt tratati zilnic cu aceasta forma de terapie. Este din ce in ce mai des folosita gratie posibilitatii de utilizare in paralel cu stimulare mecanica prin masaj sau exercitii fizice.
Terapie Laser
LASER este un acronim: Amplificarea Luminii prin Emisie Stimulata de Radiatie(Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation)Efecte
Antiinflamator
Antialgic
Creste viteza de reparare a tesuturilor (fara a grabi reinervarea)
Determina formarea unui tesut de reparare de calitate superioara
Stimuleaza sistemul imunitar local, cu accelerarea vindecarii infectiilor
Caracteristicile laserului sunt: atraumatic, aseptic, nedureros. In functie de intensitatea radiatiilor laser asupra unui tesut se produc o serie de procese biologice. Efectele clinice au fost demonstrate prin sute de studii. Se utilizeaza radiatii electromagnetice coerente monocromatice cu lungimi de unda cuprinse intre 100 nanometrii si 2 milimetri (lumina monocromatica necoerenta este mai putin eficienta si se foloseste doar pentru leziuni tegumentare superficiale.) Este important tipul de laser folosit, doza, experienta terapeutului si tehnica de tratament.
Lezinui tegumentare trofice (din neuropatii, vasculopatii), plagi post operatorii, leziuni de decubit (escare)
Afectiuni ginecologice
Afectiuni stomatologice
CONTRAINDICATII
La cardiac pe zona precordiala, ganglioni simpatico, nerv vag
Imediat dupa injectii locale cu steroizi depot
Istoric de fototsensibilitate
Dupa AINS pe cale generala (raspuns mai tardiv la laser)
Dupa AINS sau AIS administrate pe cale locala
Epilepsie
Electroterapie
Electroterapia este o forma de terapie ce foloseste curentul electric pentru a obtine efecte fiziologice si terapeutice asupra organismului umanCurenti de joasa frecventa (diadinamici, Trabert, TENS) si medie frecventa (curenti interferentiali) – impulsuri electrice de diverse forme, cu efect si decontracturant la frecvente mari.Ultrasunetele – curenti de inalta frecventa care determina incalzirea tesuturilor in profunzime avand ca efecte terapeutice: scaderea durerilor, vasodilatatie, decontracturare musculara, cresterea elasticitatii tesuturilor si actiune biotrofica, fiind utile in terapia locala a spasticitatii si a durerii.
Utilizăm module cookie pe site-ul nostru web pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență prin reținerea preferințelor dvs. și a vizitelor repetate. Făcând clic pe "Acceptă totul", sunteți de acord cu utilizarea TUTUROR cookie-urilor. Cu toate acestea, puteți vizita "Setări cookie" pentru a oferi un consimțământ controlat.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Cookie
Duration
Description
cookielawinfo-checkbox-analytics
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional
11 months
The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy
11 months
The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.